0 Shares 45241 Views

Liberalerna säger nej till flytt av bibliotek och försäljning av Medborgarhuset i Genarp

Dagens Teknik
jun 12, 2017
0 45242

Lunds rödgröna styre diskuterar just nu möjligheten att flytta biblioteket i Genarp till skolan och därefter sälja Medborgarhuset. Liberalernas fullmäktigegrupp ser flera risker med detta och beslutade sent igår kväll att säga nej till en sådan lösning.

-Att flytta biblioteket till skolan skulle ge vissa fördelar, men det skulle samtidigt kosta åtta miljoner kronor. Dessutom riskerar skolan att stå utan nödvändiga lokaler när det nu väntas en kraftig ökning av antalet elever i Genarp, säger Liberalernas oppositionsråd Philip Sandberg.

Att antalet elever blir fler beror främst på att uppskattningsvis 120-150 nyanlända ska flytta till Genarp. Många av dem är barn. Därutöver ska LKF bygga 25 nya radhus. Liberalerna ser även risken att föreningslivet i Genarp drabbas negativt av en ogenomtänkt försäljning av Medborgarhuset.

-Det skulle slå undan benen på ett antal föreningar som är verksamma i Medborgarhuset och det är vi inte beredda att göra, fortsätter Philip Sandberg (L).

-Kommunen ska naturligtvis inte äga fler lokaler än vi behöver. Men innan vi investerar miljonbelopp i en förändring måste vi vara säkra på att det inte leder till fler kostnader i slutändan, säger Philip Sandberg (L).

I och med detta besked kommer Liberalerna i de olika berörda nämnderna (Kultur- och fritidsnämnden, Servicenämnden och Barn- och skolnämnd Lund Öster) att säga nej till flytt av bibliotek och försäljning av Medborgarhuset.

För mer information kontakta:

Philip Sandberg
E-post: philip.sandberg@liberalerna.se
Tel: 072-194 05 53

You may be interested

Dags att nominera till Kalmars stadsbyggnadspris
Energi, Företagande, Miljö
0 shares28341 views

Dags att nominera till Kalmars stadsbyggnadspris

Dagens Teknik - jun 12, 2017

Kriterier för nominering och vinst är bland annat: God byggnadsvård – varsam och pietetsfull ombyggnad, vård eller restaurering av ett äldre byggnadsverk. God…

Sommargågatan Swedenborgsgatan invigd
Miljö
0 shares3079 views

Sommargågatan Swedenborgsgatan invigd

Dagens Teknik - jun 12, 2017

För tredje året i rad invigdes idag sommargågatan Swedenborgsgatan. Från och med i år kommer sommargågatan att vara permanent och göras om till…

Ridhusbygge möjligt med bidrag från Sparbanksstiftelsen
Företagande
0 shares4513 views

Ridhusbygge möjligt med bidrag från Sparbanksstiftelsen

Dagens Teknik - jun 12, 2017

Ett nytt ridhus har under många år stått högst upp på önskelistan för Föreningen Linde Ridskola. Ett ridhus som håller måttet för dagliga…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category