Personuppgiftspolicy

Information om behandling av personuppgifter Introduktion

Dagens Teknik erbjuder via dagensteknik.se, en digital nyhetssida med fokus på teknik. Vår verksamhet inkluderar nyhetsförmedling, nyhetsbrev, prenumerationstjänster och evenemangsregistreringar.

Vi på Dagens Teknik respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter. Med personuppgifter menas all information som kan identifiera dig som en enskild person (till exempel namn, adress, e-post etc.) och som samlas in via vår webbplats.

Syftet med denna personuppgiftspolicy är att du ska känna dig säker på att vi behandlar informationen om dig i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Policyn beskriver hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter och dina rättigheter och hur du kan utöva dem.

Hur vi samlar in dina personuppgifter

Information som du ger oss direkt när du registrerar dig för tjänster, fyller i formulär eller deltar i evenemang som vi anordnar.

Personuppgifter vi behandlar

  • Kontaktuppgifter: Vi sparar ditt namn, e-postadress och eventuellt telefonnummer för att kunna leverera våra tjänster till dig eller kontakta dig gällande ett evenemang du registrerat dig för.
  • Användarkontouppgifter: Vid prenumeration samlar vi in din e-postadress när du skapar ett konto hos oss.
  • Teknisk information: För att hantera och administrera ditt användarkonto samlar vi tekniska data om de enheter du använder, såsom IP-adress, webbläsartyp, operativsystem.

Hur vi använder dina personuppgifter och laglig grund

Vi behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla de tjänster du registrerat dig för och för att förbättra din användarupplevelse. Behandlingen av dina personuppgifter sker på grundval av det avtal du ingår med oss när du registrerar dig för våra tjänster.

Kontaktinformation

Om du har några frågor gällande vår behandling av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss via e-post: redaktion@dagensteknik.se

Säkerhet

Vi vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, ändring eller förstörelse.

Dina rättigheter

Du har rätt att begära tillgång till de personuppgifter vi behandlar om dig, begära rättelse av felaktiga data eller begära att vi raderar personuppgifter. Du kan även när som helst dra tillbaka ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter.

Logga in på Dagens Teknik

Logga in på ditt användarkonto för att hantera prenumerationer.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?