Stipendium

Sök till vårt stipendium för framåtblickande digital nyhetskommunikation

Varje år delar Dagens Teknik ut ett stipendium för enastående akademiskt arbete inom digital nyhetskommunikation, för att uppmuntra och belöna bidrag som bidrar till fortsatt innovation och utveckling inom vårt ämnesområde.

Bakgrund

Dagens Teknik är en svensk nyhetsplattform som fokuserar på tekniknyheter, techföretag, startups, entreprenörskap och företagsutveckling. Vi lever i en era där teknologi har blivit integrerad i vårt dagliga liv. Som en innovativ och progressiv nyhetskanal, strävar vi efter att vara en central källa till information, som rapporterar om de senaste händelserna inom teknikbranschen. Vår inriktning ligger på Sverige, men vi håller ett vakande öga på händelser inom EU och globalt. Vårt kärnvärde är att leverera transparent journalistik för att hjälpa, inspirera och motivera alla, även de som inte är direkt involverade i teknikbranschen.

Vi är engagerade i att främja kunskap och förståelse inom vårt område. Nu vill vi belöna en student som har gjort ett betydande bidrag till vårt ämnesområde. Vårt uppsatsstipendium går till den bästa uppsatsen inom området för digital nyhetskommunikation. Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut årligen. Ansökningsfristen för uppsatser skrivna under läsåret 22/23 är den 30 november 2023. Detta stipendium utlyses årligen med sista ansökningsdag den 30 november.

Kubik Dagens Teknik

Vem är behörig att ansöka?

Stipendiet kan sökas av dig som har skrivit en C- eller D-uppsats vid ett svenskt universitet eller högskola under det senaste läsåret. Stipendiet tilldelas den bästa uppsatsen inom ämnet digital nyhetskommunikation. Uppsatsens innehåll kan, men behöver inte, fokusera på något av de områden vi rapporterar om, dvs digitalisering, nyhetskommunikation, tech-innovationer, tekniska lösningar.

Vad är stipendiets värde?

Stipendiet är på 10 000 kr. Om uppsatsen är skriven av flera personer delas stipendiet lika mellan medförfattarna.

Hur ansöker jag?

Skicka in din kompletta uppsats till redaktion@dagensteknik.se. Märk ditt e-postämne med ”Stipendium”. Sista ansökningsdag för uppsatser skrivna under läsåret 2021/2022 är den 30 november 2023. Din ansökan bör inkludera följande:

  • För- och efternamn
  • Institution
  • Utbildning
  • En kort sammanfattning av uppsatsens innehåll och era slutsatser

Hur väljs vinnaren?

Vinnaren väljs av en intern jury på vår redaktion, tillsammans med fem inbjudna externa deltagare. Vi bedömer uppsatserna i sin helhet, där kreativitet, innovation och välskriven, genomarbetad forskning belönas. Endast bidrag som skickats in före angiven deadline kommer att beaktas. Jurybeslutet kan inte överklagas.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att läsa ditt bidrag.

Logga in på Dagens Teknik

Logga in på ditt användarkonto för att hantera prenumerationer.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?